Следвайте Гласове в ТелеграмСледствието остава в прокуратурата, засега, решиха депутатите, които

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСледствието остава в прокуратурата, засега, решиха депутатите, които
Коментари Харесай

Парламентът се съобрази с ветото на Радев: Следствието остава в прокуратурата

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Следствието остава в прокуратурата, към този момент, взеха решение депутатите, които ще имат четири седмици да дооправят измененията в правосъдния закон. Това стана след едночасови разгорещени диспути. Народните представители още веднъж се занимаваха с смяната, тъй като президентът наложи несъгласие на тези текстове, с които следствието беше извадено от прокуратурата. Народните представители обаче не гласоподаваха ветото на президента, а самия закон.  

Отделянето на следствието от прокуратурата стана в разгара на войната сред Иван Гешев и Борислав Сарафов. Предложението беше на " Възраждане " и беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Президентът върна поправката в правосъдния закон с аргумента, че няма финансова аргументация, признат е на едно четене и следствието става част от прокуратурата през 2009 година по рекомендация на Европейски Съюз. 

Според Надежда Йорданова от ПП-ДБ ветото би трябвало да бъде подкрепено. " Явно въпросът за проверяващите органи има потребност от ново решение, това обаче би трябвало да стаане след изчерпателен спор ", добави тя. По думите й този спор би трябвало да стане след измененията в конституцията. Нека първо постигнеем консенсус на конституционно равнище, добави тя.

Бранимир Балачев от ГЕРБ посочи, че във ветото на президента имало някои причини, които споделял. И съгласно него трябвало да се дебатира в една по-спокойна конюнктура.

" Нека да проведем сериозен спор по какъв метод ще структурираме проверяващия орган, който да разкрива обективната истината ", сподели Балачев.

Петър Петров от " Възраждане ", който е вносител на предлагането, сподели, че предстояло едно конюктурно гласоподаване.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ счита, че отделянето на следствието от прокуратурата е станало, когато ГЕРБ ги е било боязън от Гешев. Корнелия Нинова пък сподели, че останали единствената опция на " тази сглобка, уйдурма и както желаят да го нарекат ".

Георги Свиленски от левицата пък попита Петър Петров дали от " Възраждане " са разбрали, че от ГЕРБ са ги употребявали.

Източници: " 24 часа ", бТВ

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР